Topraktan ev almak mı daha karlı yoksa ikinci el mi?

Toronto veya GTA’de emlak almaya karar verdiniz,

piyasada hazırda olan ( Re-Sale) seçenekleri mi yoksa temelden bir projeyi mi değerlendirmelisiniz?

Doğrusunu isterseniz bu sorunun doğrusu veya yanlışı yok! Tamamen kişisel tercihlere bağlı olarak karar vermek doğru olacaktır. Her seçeneğin kendine göre artıları ve eksileri mevcuttur.

Her iki Emlak tipini birbirinden ayıran en önemli unusur KAPANIŞ tarihidir.

Hazır olan bir daireyi satın aldığınızda, kapanış sonrası derhal taşınabilir veya kiraya verebilirsiniz. Temelden daire tercih ettiğinizde ise , projenin büyüklüğüne bağlı olarak genelde 2-5 yıl beklemeniz gerekmektedir.

Piyasada hazır olan bir evi tercih ettiğinizde, kapanış gününde alış tutarını ve vergileri hazır bulundurmalısın ve ihtiyaç durumunda mortgage kredinizin de hazır olması gerekmektedir. Temelden bir proje satın aldığınızda ise satın alınan proje tutarının sadece %10-15’i kadar bir tutara ihtiyaç duyacaksınız. Geriye kalan kısım ise kapanışta gerekli olacaktır. Kapanışa kadar Mortgage Kredisine ihtiyaç duymayacaksınız.

Piyasada hazır olan bir emlak tercih edildiğinde, yerinde evi görebilir, gezebilir, dokunabilirsiniz. Temelden bir proje aldığınızda ise genelde Yerleşim Planı üzerinden alım yapıyor olacaksınız.

Piyasada hazır olan bir ev tercih edildiğinde satıcıya teklif geçilmemesi gerekli. Bazı durumdalarda “Bidding Wars” veya “Multiple Offer” durumu ile karşılaşılabilir. Bu da genelde alıcılarda stres yaratmaktadır. Temelden proje satın alındığında ise herhangi bir teklif söz konusu değildir

Her kişinin ihtiyaçları birbirinden farklıdır! Eve ne zaman taşınmak istediğinize, yatırım amaçlı mı yoksa bizzat oturmak üzere alındığına bağlı, finansaman gibi bir çok parametreyi göz önünde bulundurarak karar vermek doğru olacaktır.

Kendi ihtiyaçlarınıza bağlı olarak en doğru kararı vermek için her tür emlak alımı – satımı- kiralama ihtiyaçlarınız ve yatırım ihtiyaçlarınız için bana ulaşabilir aklınıza takılan her soruyu yanıtlamaktan memnuniyet duyarım.

Bana 647 8933013 numaralı telefondan erişebilirsiniz.

Next
Next

Kanada, aldığı göçlerle 2022'de rekor kırdı!